5 Kasım 2013 Salı

 
 
 
 
 
 
LEOPAR VE İNSAN'IN ACI KARŞILAŞMASI
 


Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne bağlı Solmaz Köyü’nde bir çoban, arkadaşına saldırdığını iddia ettiği Anadolu Leoparı'nı tüfekle vurarak öldürdü.

Meşru müdafaa” diyen oldu, “nadide bir türdü” diyen oldu, “cinayet” diyen oldu.. Velhasıl kelam; leopar öldürüldü, otopsisi yapıldı, fotoğraflar çekildi, postu yüzüldü. İnsan görsün diye içi doldurulup sergilenecek.
                                                                         ***

Adım adım katledilen, talan ve işgal edilen doğa, birkaç gün önce patlayan bir tüfek sesine kadar mucizelerinden birini daha saklı tutuyordu.

Tehlikeli ve silahlı” türden uzakta, muhteşem bir canlı daha varoluşunu sürdürüyordu. "Arkamdan saldırdı, arkadaşım da vurdu” diyerek cinayeti aklayan çoban, şuan hala “bölgesinde” elinde silahıyla, sürüsüne karşı oluşabilecek “tehlikeleri” öldürmek için hazır bekliyor.


Oldukça saygısızca, avcıların verdiğine benzer pozlar verilerek yapılan otopsi sonucunda, öldürülen leoparın ayaklarında daha önceden de avlanmaya çalışıldığını gösteren mermi izleri olduğu ortaya çıktı.

Anlaşılan, insan yine insanlığını yaparak, leoparın türüne ve kürküne çoktan gözlerini dikmişti..

Görürseniz ona iyi bakın; o post ender rastlanan bir leoparı değil, insanın kalbindeki kara kutuları temsil ediyor..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger