15 Haziran 2013 Cumartesi

Tüm Mezbahalar Kapatılsın



Bugün saat 14:00’te Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanına doğru Tüm Mezbahalar Kapatılsın sloganıyla yürümeye başladık. Tüm Mezbahalar Kapatılsın eylemi, eş zamanlı olarak 7 ülke ve 9 şehirde hayvan özgürlüğü için mücadele veren gruplar tarafından örgütlendi. Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak Türkiye ayağını ördüğümüz bu eylem 50’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

Tüm mezbahaların kapatılması esas talebimizle birlikte, bugün sokakta oluşumuz, dünya barışı, iklim değişikliklerinin önüne geçilmesi, açlıkla mücadele ve cinsel yönelim, cinsel kimlik eşitliği taleplerini de içine almakta. Her gün milyonlarca hayvanın, yemek olarak hazırlaması amacıyla mezbahalarda kesilmek için sıra beklediği, toplumun en zayıf halkası olan hayvana uygulanan sömürü ve şiddetin sürdüğü bir dünyada barıştan bahsetmenin imkansız olduğu görüşündeyiz. Endüstriyel hayvancılığın tavukları ve inekleri birer üretim makinesi gibi gördüğü, onlara tecavüz edip yavrularını çalarak dişi beden sömürüsünü ve heteronormatif algıyı beslemesi, farklı cinsel yönelim ve kimliklere uygulanan baskıyı da yeniden ürettiyor. Hayvanlar üzerindeki sömürünün bunlarla beraber, küresel iklim değişikliği ve açlık üzerindeki etkilerini de biliyoruz. Kullanılabilir ve verimli tarım alanlarında üretilen tahılların çoğunun sınai çiftliklere,hayvan yemi olmak üzere gönderilmesi açlığın sebeplerinden biridir. Bu gerekçelerle biz, birbirinden ayıramadığımız bu talepler için -yani dünya barışı, küresel ısınma ve açlığın son bulması, farklı cinsel yönelim ve kimliklerin özgürleşmesi ve tüm mezbahaların kapatılması için- mücadele ediyoruz.

Londra, Paris, Toulouse, Bauru, Rio de Janeiro, Brazil, Houston, San Diego, Florence, Perth ile aynı anda gerçekleştirdiğimiz Tüm Mezbahalar Kapatılsın eyleminin, Türkiye ayağında, son günlerde Gezi Parkı direnişlerinde yaşadıklarımız bir gündemi daha eklememizi gerektirdi. Gezi Parkı direnişinde yaşadığımız polis terörüne, sokaklarda bizimle birlikte maruz kalan, ama tedaviye ve sığınacak yerlere erişmede bizim kadar şanslı olmayan sokak hayvanlarına da dikkat çekmek istedik. Taksim'de 17 günde biber gazından 8 köpek, 63 kedi, 1028 kuş ölümü tespit edildi. Diğer bölgeleri ve kentleri de düşündüğümüzde bu rakam çok daha fazla. Eylemimizde herkesi, sokak hayvanlarının şiddete maruz kalmaması için, sığınabilecek yerlere ve tedaviye ulaşabilmesi için bizlerle dayanışmaya davet ettik.
Son olarak, biz Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri hayvanların sömürülmediği, köleleştirilmediği ve öldürülmediği,yeşil alanların beton binalar için katledilmediği, gerçek ve samimi barışın sağlandığı bir yeryüzü istiyoruz. Tüm Mezbahalar Kapatılsın!

BAĞIMSIZ HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger