12 Haziran 2013 Çarşamba

Gezi Komünü Veganları Açıklaması


Gezi Komününde Veganlar, Vegan Mutfak'ı tüm saldırılara ve baskılara rağmen açık tutmaya devam ediyorlar. 


Değerli Basın Mensupları, 


Direnişin başladığı 28 Mayıs gününden beri Taksim Gezi Parkı'nda sivil itaatsizlik halindeyiz. Sivil itaatsizliğimiz günden güne yepyeni ve barışçıl toplumsal bir varoluş sürecinde seyrediyor. Bir süredir polis de dahil devletin hiçbir organına gerek duymayan, kendi kendisine yeterli bir komün oluşturmuş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.



Ancak dün, yani 11 Haziran günü, Taksim Meydanı’na giren polisin yarattığı karmaşanın tedirgin edici sesleriyle uyandık. Polisin gelişiyle beraber alana şiddet de geldi ve günlerdir sürdürülebilir hale getirmeye çalıştığımız barışçıl ortam tahrip edildi. Park komünü olarak devletten taleplerimizin karşılanmasına dair hiçbir girişim olmamasına rağmen polis müdahalesine direnmememiz istendi.

Gezi Parkı sakini veganlar olarak, biber gazının yasaklanması, tüm Türkiye'deki genel süreç içinde polis şiddeti sorumlularının görevden alınması ve park için planlanan bütün projelerin iptal edilerek park komününün korunmasına yönelik taleplerimiz karşılanmadığı sürece sivil itaatsizliğe devam edeceğiz.

Gezi Parkı Sakini Veganlar


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger