29 Nisan 2013 Pazartesi

Tecavüzcüye 2,5 yıl hapis

Ayşa'nın yapılan duruşma sonrası basın açıklamamız:




Değerli basın emekçileri ve hayvan hakları savunucuları

Tecavüz mağduru köpek Ayşa'nın davası sonuçlandı. Davanın sonucunda, suçu işleyen Şerafettin Şenol para cezasına dönüştürelemeyecek şekilde 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak takipçisi olduğumuz bu davanın hapis cezasıyla sonuçlanması en başından beri talebimizdi.

Ancak, bu dava “Gece vakti hırsızlık, Kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” kapsamında değerlendirildi ve bu ceza bu şahsa bu suç üzerinden verildi. Oysa, bir hayvana tecavüz, tecavüz suçu olarak değerlendirilmelidir. Hayvanlar, alınıp satılabilecek, tecavüz edilebilecek, öldürülebilecek ve sömürülebilecek mallar değillerdir. Hayvanlar, hissetme ve acı çekme yetisine sahip varlıklardır.

Hayvana tecavüzün, Kabahatler Kanunu kapsamından çıkartılıp TCK'ya alınarak tecavüz suçu kapsamında değerlendirilmesini talep ediyoruz.

BAĞIMSIZ HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger