12 Şubat 2013 Salı

Irkçılık = Türcülük!



Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak, geçtiğimiz günlerde Solin’in annesinin cezaevinden tahliye edilmesi için başlatılan imza kampanyasına grupça katıldık. Kampanyayı hayvan özgürlüğü gruplarımızda ve kendi facebook/twitter hesaplarımızda da paylaşıp yaygınlaştırarak minik bir canın kurtulması için dayanışma gösterdik. 

Ancak sosyal medyadan edindiğimiz haberlere göre, Solin’in annesinin tahliye edilmesinin “şerefine” bir koyun kurban edilmiş. Koyun öldürülürken Solin’in annesi, çocuklarını kucaklayarak ölüm anını görmelerine engel olmuş.

Minik bir canın kurtulması için verdiğimiz imzaların, özgürlüğü için mücadele verdiğimiz bir hayvanın canına mâl olduğunu bilmek bizi fazlasıyla üzdü. Özgürlüğün ve yaşamın tadını almış/alacak canlıların, bir başka canlının özgürlüğünü ve yaşamını elinden almamasını isterdik. İsterdik ki, “ırkçılığa” kurban gitmiş biri, bir başka canlıyı “türcülük” uğruna kurban etmesin.

Türcülük ve ırkçılık birbirinden farklı olgular değildir, nasıl bir etnik köken diğerinden üstün olamazsa; insanın özgürlüğü ve yaşam hakkı da bir hayvandan üstün olamaz. 

Her canlı yaşama ve özgür olma hakkına sahiptir.

Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger