6 Nisan 2013 Cumartesi

Kafesteyseniz iyi şart neye yarar?




Değerli basın emekçileri ve hayvan hakları savunucuları;

Bugün burada, Kadıköy Belediyesini, aşılarını yapmak ve kısırlaştırmak için sokaktan toplattığı hayvanların hepsini yuvalandırdığı gerekçesiyle yerlerine bırakmayan ve bu hayvanları yuvalandırdığının ispatlamaması ve petshoplarda hayvan satışını yasakladığı yönünde beyanı bulunmasına rağmen bunu gerçekleştirmemiş olması gerekçesiyle protesto ediyoruz.

Kadıköy Belediyesine iki itirazımız var:

İlk itirazımız, can güvenliğinden kaygı duyduğumuz sokak hayvanlarıyla ilgili.

Kadıköy Belediyesi, aşılama ve kısırlaştırma amacıyla sokaktan sayısız kedi ve köpek topladı ve yerlerine bırakmadı. Bunun üzerine Kadıköy Belediyesini arayan Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistlerine, sokaktan toplatılan bütün hayvanların yuvalandırıldığı bilgisi verildi. İtirazımız üzerine şikayetimizin işleme alındığı söylenmiştir. Ancak günler geçmesine rağmen hala bu hayvanların yuvalandırıldığına dair ispat sunulmadı ve tarafımıza herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak can güvenliğinden endişe ettiğimiz sokak hayvanlarının akıbetini öğrenmeyi talep ediyoruz.

Sokaktan toplatılan hayvanlara ne oldu? Eğer yuvalandırıldılarsa her hayvanın yuvalandırıldığına dair belgeleri görmeyi talep ediyoruz. Aksi takdirde, mevcut yasalara göre belediye, sokaktan toplatıp yerine geri bırakmadığı her hayvan için ayrı ayrı suç işlemiştir.

İkinci itirazımız ise petshoplarda hayvan satışıyla ilgili. 

Kadıköy Belediyesi bir süredir “petshoplarda hayvan satışını yasakladığı” haberleriyle gündeme geliyor. Bu haberlerin doğru olmasını çok isterdik. Oysa belediye sadece “kedi, köpek, tavşan gibi hayvanların” KÖTÜ ŞARTLARDAKİ satışına yasak getirmektedir. Belediye, resmi sosyal medya hesapları aracılığı ile ısrarla “hayvan satışının yasaklandığını” vurgulamakta ve bu yolla kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. 

Bu konuda doğru bilgileri açıklayan ve petshoplarda hayvan satışının gerçekten yasaklanmasını talep eden hayvan özgürlüğü savunucuları ise belediye sözcüleri tarafından “uygulamayı sabote etmekle” suçlanmaktadır.

Hayvan hakları konusunda duyarlı olan ve Kadıköy Belediyesinin petshoplarda hayvan satışını yasakladığını duyduğunda bu habere sevinmiş olan herkese duyurumuzdur:

Ortada olan şey "canlı havyan satışının yasaklanması" değil, "şartları uygun olmayan petshoplarda canlı hayvan satışının" yasaklanmasıdır. Yönetmelik gereği eğer herhangi bir petshop şartları uygun ise hayvan satmaya devam edebilecektir. Kadıköy Belediye Meclisinin 3 Aralık 2012 tarihli kararında belirtilen şartlara uyan petshoplarda hayvan satışının gerçekleşmeye devam edecektir.

Talebimiz, Kadıköy Belediyesinin yetki dahilinde olan petshoplarda hayvan satışının koşulsuz şartsız yasaklanmasıdır. 

Hayvanlar alınıp satılabilecek cansız varlıklar değildir, her biri kendi kişiliğine sahip, acıyı, korkuyu, yalnızlığı hissedebilen canlılardır. 

Petshoplarda hayvan satışının denetlenmesi değil, yasaklanmasını talep ediyoruz.

Kafeslerin genişletilmesini değil, yok olmasını istiyoruz. 

Hayvan refahı değil, hayvan özgürlüğü istiyoruz.

BAĞIMSIZ HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ

6 Nisan 2013

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger