10 Ocak 2013 Perşembe

Vakko, Kürk ticaretine son ver!


Milliyet gazetesi, hayvan özgürlüğü savunucularının Vakko'nun facebook sayfasına yaptıkları ziyareti haber yaptı. İşte haber aşağıda:


Kürkün nasıl elde edildiğine dikkat çekmeye çalışan hayvan özgürlükçüleri, dün gece saat22:00 - 23:30 sularında 1,5 saat boyunca,Vakko'nun resmi facebook sayfasında kürk karşıtı mesajlar verdi. Grubun paylaştığı afişlerde "Hayvan sever olarak tanınan Cem Hakko'nun rakunları da sevmesini diliyoruz" yazıları dikkat çekti.

1,5 saat boyunca editörlerinin dikkatini çekmeden eylemini sürdüren aktivistlere Vakko sayfası beğenenlerinden de destek gelerek yapılan yorumlar like’landı.

Vakko sayfasında mutlu yeni yıl mesajlarının altına yansıyan yorumlar arasında şunlar göze çarptı: “Kürk cinayetin giyilebilir halidir”, “Başka bir canlının acısını sırtınıza giymeden de şık olabilirsiniz”, “ZULÜM hiç bu kadar şık olmamıştı”, “Kürk hayvanların acıdan gözleri dışarı çıkana de derisinin yüzülmesiyle elde edilir”, “Hayvanlar moda sektörünün ham maddesi değildir.” “Tasarımlarınızı can almadan yapabilirsiniz, kansız moda mümkün”, “Cem Hakko: Hayvan sevgin kedi ve köpekleri sevip diğer hayvanların çığlıklarına kulak tıkamak olmamalı”, “Kürk cinayettir, zulümdür”. Moda, hayvan cesetleriyle para kazanmak için değildir.”, “ Hayvanlarla aynı dünyada yaşıyor olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü hayvanlar hiç bir canlıyı zevk için öldurmez” “Tilkilerin kürkü sadece tilkiler için”, “Vakko firmasını, hayvanlara yapılan zulüm ve vahşete ortak olduğu için kınıyorum”, “Hayvanları ve doğayı katlederek, bizi insan olduğumuza utandırarak bize nasıl mutlu bir yıl dilersiniz?” “Tilkileri katledip kopekleri sevmek! Bu ne yaman çelişki?”, “Canlıyken derinizin yüzüldüğünü düşündünüz mü hiç?” “Bir insan kürk giymediği zaman ne kaybeder ? Ama hayvanlar canlarını kaybediyorlar”, “Yakışıyor mu Vakko firmasına bu vahşete ortak olmak!”, “Vakko'nun bir an önce bu cinayete son vermesini istiyoruz.”

Eylemciler Vakko'dan bir açıklama beklediklerini söyleyerek, Vakko'ya yeni yıl mesajlarını ilettiler: "Hayvanlara adalet, sevgi, şefkat ve merhametle davrandığınız, kürk ve deri vahşetine ortak olmadığınız bir yıl diliyoruz. Bu yıl kürk ve deri ürünlerinin ticaretinden vazgeçin ve binlerce hayvanın çığlıklarına acılarına son verin. Moda can almasın, katliam olmasın" 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger