15 Ocak 2013 Salı

Deri ve Kürk Fuarına Davet


İstanbul'da 7.si düzenlenen ve küresel ölçekte her yıl milyonlarca hayvana deri ve kürkleri için zulüm uygulayan, bu sektörde çalışan insanları kanser eden ve doğaya geri dönüşümü imkansız ekolojik felaketler veren firmaların bir araya geleceği Uluslararası Deri ve Kürk Fuarı’nın açılış günü 17 Ocak Perşembe saat 12:30’da orada olacağız ve bu zulüm endüstrisini protesto edeceğiz.

Haklara ve yaşama saygısı olan herkesi bu zulüm endüstrisini protesto etmeye ve basın mensuplarını da bu şirketlerin ne kadar zalim bir endüstrinin parçası olduklarını göstermek için protestoya davet ediyoruz.

Hrant Dink’in anma yürüyüşüne denk gelen protestonun son gününde (19 Ocak Cumartesi) tüm hak savunucuları protestoyu bitirerek Hrant Dink yürüyüşüne katılacaktır.

FACEBOOK ETKİNLİK GRUBUNA KATILMAK İÇİN:

http://www.facebook.com/events/365979123498187/?fref= ts
Tarih: 17 Ocak 2013, Perşembe

(18-19 Ocak, saat: 12:00-18:00 protestolar devam edecektir)

Saat: 12:30
Yer: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi E5 Karayolu Gürpınar Kavşağı, 34522, Beylikdüzü, Büyükçekmece İstanbul

Kürk ve Deri Ekolojik Katliamdır: Bu Suça Ortak Olma!

Endüstriyel kürk çiftliklerinde daracık, kirli kafesler içinde yetiştirilen kürk hayvanları, Çin ve Doğu Asya’dan gelen kedi, köpek kürkleri ve tavşan üretim çiftliklerinden elde edilerek 5-10 liraya satılan kürk atkılar, şapkalar, aksesuarlar yüzünden bugün artık kürk her kesimden insanın ulaşabileceği hale gelmiştir. Dünyada her yıl 50 milyonun üzerinde hayvan kürkü için: boyun ve belkemiği kırma, asma, kesme, vajinadan-anüsten elektrik verme, tel ile boğma, kaynatma ve kimyasallarla zehirleme gibi zalim süreçlerden geçirilerek canlı canlı katlediliyor. Endüstriyel bir ürünün asla ekolojik olamayacağını ve de hayvanlara eşya muamelesi yapan bu zulüm endüstrisinin kapanması gerekiyor. Firmalar kürk özendirici reklamların yanı sıra; kanser oranlarını, işçilerin sağlık durumlarını, derelerdeki atıkları ve de hayvan zulümlerini de göstermedir. Bu sermaye insan hayvan demeden para uğruna dünyayı yok ediyor. Çok değil 30-40 yıl öncesine kadar bu sanayiler hayatımızda yoktu. Bu yüzden hiç birisi zaruri değil. İnsanlar yaşamlarını para üzerine kursa da artık doğa alarm veriyor. Yaşam paraya indirgenemez, indirgenmemeli.

YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK DERNEĞİ

KÜRKE HAYIR PLATFORMU

BAĞIMSIZ HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ

ERGENE İNİSİYATİFİ

Basın Yansımaları:



Mehveş Evin röportajımız: O atkının Ponponu Kedi olabilir
http://gundem.milliyet.com.tr/o-atkinin-ponponu-kedi- olabilir-/gundem/ gundemyazardetay/15.01.2013/ 1655512/default.htm


Ayşe Özyılmazel: Kürk Meselesi

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/ozyilmazel/ 2013/01/15/kurk-meselesi


Melike Karakartal'ın yazısı:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22295226.asp


Tola Akyıldız'ın yazısı: Kürk hayvana yakışır

http://cadde.milliyet.com.tr/2013/01/14/YazarDetay/1654969/ KURK_HAYVANA_YAKISIR_


Kürk Fuarı Protesto Haberleri:

http://www.hurriyetaile.com/eglence/kultur-sanat-etkinlik/ 7-kurk-ve-deri-fuari- protestosu-tuyapta_28681.html

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger